Van den Heuvel op één, maar daar achter?


Met nog twee proeven te gaan lijkt de strijd om eerste plaats beslist. Jasper van den Heuvel heeft de beste papieren in handen voor de editie van 2009 en gaat met een ruime minuut voorsprong de laatste twee proeven in. Achter hem is eigenlijk alles nog mogelijk.

Tweede ligt Piet van Hoof maar hij voelt de hete adem van Graham Coffey in zijn nek die op slechts zes seconden ligt. De publieksproef ´Tank S´ staat nog een keer op het programma en de eerste keer pakte Coffey daar 12 tellen. Evert Bolderheij heeft de vierde plaats stevig in handen en moet geacht worden de voorsprong van bijna een minuut vast te kunnen houden.

Het spannendst wordt het om de vijfde plaats. Op dit moment staan er maar liefst drie rijders binnen 1(!) seconde. Voor Huzink, Temmink en Swaanen worden het nog een paar hete uurtjes. John Temmink lijkt de beste kans te maken “We gaan nog voor de derde plek, ik heb er vertrouwen dat we op het industrieterrein goede tijden kunnen neerzetten.” Die derde plek lijkt misschien nog wat ver weg maar hij zette de goede weg in door de eerste doortocht over de ‘TankS’ publieksproef te winnen.

Volg het laatste rally nieuws op deze site op Facebook Zuiderzeerally of op Twitter onder @Zuiderzeerally