Spanning na eerste boucle


Na de eerste drie proeven neemt Jasper van den Heuvel de leiding in de Zuiderzeerally. De verschillen zijn echter nog erg klein. Na van den Heuvel volgt Bob de Jong op 5,5 seconden. Hij ligt op zijn beurt weer 3 seconden voor Riedemann en Kobus.

Van den Heuvel

“Laatste proef een glijertje gemaakt. We hebben al een keer brand meegemaakt, dat is een nachtmerrie, de volgende is water en daar belandden we bijna in. We gleden van een dijkje richting de sloot maar konden hem er nog net uittrekken, dat kostte denk ik een seconde of vijf. Ik ben niet helemaal tevreden met de bandenkeuze, maar we liggen eerste dus we mogen niet klagen.”

De Jong

“We zijn goed begonnen, als is het nog wel even zoeken zo bij de eerste wedstrijd. De auto heeft nog iets teveel ‘rol’, maar dat passen we nu aan. De proeven liggen er goed bij, maar Jasper (ed. van den Heuvel) gaat erg hard met zijn Evo.”

Riedemann

“Het gaat goed, maar we doen het voorzichtig aan, we zijn hier ook niet om voor de overwinning te gaan. De focus ligt op het proberen van nieuwe afstellingen en onderdelen, het is echt een testwedstrijd voor ons. Aan de andere kant, ik blijf een coureur, dus als we er vanavond nog dichtbij zitten…”

“Ik wist niet dat die auto zo hard kon! Wat gaat het hard hier, dat is wel echt anders dan het ERC, de Barum rally in Tsjechië komt nog een beetje in de buurt, maar verder… De remmen voelen niet helemaal lekker aan, ik moet af en toe een paar keer trappen voor ik ze voel. Maar ik denk niet dat het ernstig is, er zal wel ergens een kabeltje los zitten.

Volg het laatste rally nieuws op deze site op Facebook Zuiderzeerally of op Twitter onder @Zuiderzeerally