Weijs wint eerste Shortrally


De eerste van de twee Shortrally’s vandaag is gewonnen door Hans Weijs. In zijn machtige VW Golf IV Kitcar kon hij het enigszins rustig aan doen nadat voornaamste concurrent Janjur Monshouwer 30 seconden straftijd had gekregen.

Monshouwer klokte 3 minuten te laat in voor de eerste proef en kreeg direct 30 seconden aan de broek. Hij zette hierna de inhaalrace en was aan het eind van de dag de snelste op de proeven. Het was achter niet genoeg om Hasn Weijs nog te achterhalen die zo zijn overwinning van vorig jaar kon verdedigen.

Vanavond kan Monshouwer revanche nemen als hij in de Zeebodem Shortrally van start gaat. Hans Weijs laat deze wedstrijd aan zich voorbij gaan.

Volg het laatste rally nieuws op deze site op Facebook Zuiderzeerally of op Twitter onder @Zuiderzeerally