Kobus de WilWinnars 2017

Zuiderzeerally 2018: meer en uitdagendere proeven


 Het huidige seizoen is nog niet voorbij, toch is de organisatie van de Zuiderzeerally al weer volop aan het werk voor de editie van volgend jaar. Het uitgangspunt daarbij is dat we ook volgend jaar weer mee willen doen in de FIA Benelux Rally Trophy.

Om dat te bereiken was het noodzakelijk het aantal proeven kilometers uit te breiden. Om die te vinden doorkruiste een aantal mensen van dOme organisatie het rallygebied, onder het motto behoudt het goede en vindt ook nieuwe uitdagingen.

Reacties van rijders

Uit reacties van zowel nationale als internationale rijders merkten we dat vooral de karakteristieke landelijke proeven zeer gewaardeerd werden. En met goed zoeken vonden we een aantal nieuwe proeven die aan dit criterium voldoen. De procedure om een vergunning te verkrijgen is in volle gang en de eerste voortekenen wijzen op een positieve reactie. Als het allemaal lukt zal de rally bestaan uit zes verschillende proeven die elk twee keer gereden worden. Het totaal aantal op snelheid afgelegde kilometers komt daarmee op 155, tegen 117 vorig jaar!

 

Behoudt het goede
Met wat passen en meten hebben we kans gezien het hele wedstrijdprogramma toch op één dag te kunnen afwerken. Dus zaterdagochtend start en zaterdag avond finish. Beiden zullen weer plaats vinden in de onmiddellijke omgeving van ’t Voorhuys in Emmeloord waar net als vorige jaren het hoofdkwartier van de rally is gevestigd.

Shortrally’s

Ook in 2018 organiseren we natuurlijk ook weer een Shortrally en (als het allemaal past in het tijdschema) waarschijnlijk ook weer een Zeebodemshortrally. De Zuiderzeeshortrally start om ongeveer 16.00 uur en heeft de finish om 20.00 uur. Op dit moment denken we aan 2 verschillende klassementsproeven die elk 2 keer worden gereden. De totale lengte van de proeven bedraagt ongeveer 65 km. Documentencontrole, verkenning en technische keuring zijn allemaal op zaterdagochtend

Als het past komt er ook weer een Zeebodemshortrally op zaterdagavond. Deze Shortrally heeft 2 verschillende klassementsproeven waarvan er eentje 2 keer gereden gaat worden en eentje 1 keer
Totale lengte van de klassementsproeven is ongeveer 45 km.

Houd de website (www.zuiderzeerally.nl) en de Facebookpagina (facebook.com/zuiderzeerally) van de Zuiderzeerally in de gaten dan blijf je op de hoogte van al het nieuws.

 
Vrijdag 16 maart 2018 Zaterdag 17 maart 2018
12.00-14.00 uur documentencontrole
14.00-18.00 uur verkenning
19.30-22.00 uur verkenning
19.30-23.00 uur technische keuring
10.00 uur.    Start Rally
22.00 uur.    Finish Rally
Totale lengte van de klassementsproeven: ca. 155 km. (zes proeven 2 x gereden)

Rallycentrum: Hotel ‘t Voorhuys in Emmeloord

Volg het laatste rally nieuws op deze site op Facebook Zuiderzeerally of op Twitter onder @Zuiderzeerally