Kalender nieuws


De Sijperda Zuiderzeerally telt, als de voorgestelde kalender wordt goedgekeurd, ook volgend jaar weer mee voor diverse kampioenschappen. Behalve voor de Nederlandse kampioenschappen, (Nederlands Open, Nederlands Nationaal en ook de Historic Challenge) dat zeer binnenkort wordt vastgesteld telt ons evenement ook weer mee voor de FIA Benelux Rally Trophy.

Speciaal voor deze laatste Trophy zal het bekende parcours van de rally behoorlijk worden gewijzigd. Naast de bekende industrie terrein proeven wordt het aantal landelijke proeven uitgebreid. De nieuwe sponsoring van Sijperda Verhuur BV is daarbij van groot belang om dit financieel ook rond te krijgen.

Deelname aantrekkelijk voor kampioenscahpsrijders

Deelnemers aan het Open Nederlandse kampioenschap kunnen op relatief eenvoudige wijze ook meedoen aan de FIA Trophy omdat, als de voorstellen worden goed gekeurd, vier evenementen uit dat kampioenschap ook voorkomen in de Trophy. Naast de Zuiderzeerally zijn dat de Rallye Sulingen, de Nederlandse GTC Rally, en de nieuweling op de Trophy kalender, de East Belgian Rally.

De algemeen winnaar in de FIA Benelux Rally Trophy Hermen Kobus (zie foto) en de winnaar van de ERT2 klasse Jim van den Heuvel (zie foto 2) begonnen hun zegetocht in de Zuiderzeerally van 2017 en zullen hopelijk hun titel in 2018 willen prolongeren.

Open Nederlands Rally Kampioenschap 2018

Wordt zeer binnenkort bekend gemaakt

FIA Benelux Rally Trophy 2018:

16/17 maart Sijperda Zuiderzeerally Emmeloord (NL)
4/5 mei ADAC Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue“ Sulingen (D)
22/23 juni Renties Ypres Rally Ieper (B)
14/15 juli GTC Rally Zundert (NL)
18/19 aug. Rally Denmark (DK)+
29/30 sept. East Belgian Rally Sankt Vith (B)

+ datum en plaats moeten nog worden vast gesteld door organisatie

 

  

Volgende rally start over:

een poosje...