Rallykalender 2018

Kalender nieuws


De Sijperda Zuiderzeerally telt ook volgend jaar weer mee voor diverse kampioenschappen. Behalve voor de Nederlandse kampioenschappen, (Nederlands Open, Nederlands Nationaal en ook de Historic Challenge) dat zeer binnenkort wordt vastgesteld telt ons evenement ook weer mee voor de FIA Benelux Rally Trophy.

Speciaal voor deze laatste Trophy zal het bekende parcours van de rally behoorlijk worden gewijzigd. Naast de bekende industrie terrein proeven wordt het aantal landelijke proeven uitgebreid. De nieuwe sponsoring van Sijperda Verhuur BV is daarbij van groot belang om dit financieel ook rond te krijgen.

Deelname aantrekkelijk voor kampioenschapsrijders

Deelnemers aan het Open Nederlandse kampioenschap kunnen op relatief eenvoudige wijze ook meedoen aan de FIA Trophy omdat, vier evenementen uit dat kampioenschap ook voorkomen in de Trophy. Naast de Zuiderzeerally zijn dat de Rallye Sulingen, de Nederlandse GTC Rally, en de nieuweling op de Trophy kalender, de East Belgian Rally.

De algemeen winnaar in de FIA Benelux Rally Trophy Hermen Kobus (zie foto) en de winnaar van de ERT2 klasse Jim van den Heuvel (zie foto 2) begonnen hun zegetocht in de Zuiderzeerally van 2017 en zullen hopelijk hun titel in 2018 willen prolongeren.

Open Nederlands Rally Kampioenschap 2018

Voor meer informatie over de diverse kalenders kunt u terecht bij de KNAF

FIA Benelux Rally Trophy 2018: (aangepast januari 2018)

17 maart Sijperda Zuiderzeerally Emmeloord  The Netherlands
4/5 mei ADAC Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue Sulingen Germany
22/23 juni Renties Ypres Rally Ieper  Belgium
14/15 juli GTC Rally Zundert  The Netherlands
28/29 sept. East Belgian Rally Sankt Vith   Belgium

 

 

  

Volg het laatste rally nieuws op deze site op Facebook Zuiderzeerally of op Twitter onder @Zuiderzeerally